Δυστυχώς όχι. Οι χαρακιές δεν μπορεί να γεμίσουν με στόκο ή κάτι άλλο. Το μάρμαρο πρέπει να τριφτεί και να γυαλιστεί τοπικά. Δείτε περισσότερα εδώ.
Στην πραγματικότητα αυτό που έχει γίνει δεν είναι λεκέδες αλλά επιφανειακή διάβρωση του μαρμάρου από το οξύ των υγρών. Χρειάζεται τοπικά τρίψιμο και γυάλισμα. Δείτε περισσότερα εδώ και εδώ.
Ναι υπάρχουν υλικά που πιθανόν να απομακρύνουν τον χρωματικό λεκέ από το μάρμαρο. Δείτε περισσότερα εδώ.
Υπάρχουν υλικά αδιαβροχοποίησης για γυαλισμένα και αγυάλιστα μάρμαρα για την προστασία από λεκέδες. Δείτε περισσότερα εδώ.
Ναι υπάρχουν υλικά αδιαβροχοποίησης για προστασία από λάδι. Δείτε περισσότερα εδώ.
Υπάρχει ειδική κρέμα για τον καθαρισμό από τέτοια σημάδια και την αναζωογόνηση του μαρμάρου. Δείτε περισσότερα εδώ.
Μόνο τα «ουδέτερα» καθαριστικά με PH 7 είναι κατάλληλα για τον καθαρισμό, ιδιαίτερα γυαλισμένων μαρμάρινων επιφανειών, επειδή δεν επηρεάζουν την γυαλάδα. Δείτε περισσότερα εδώ.
Όχι είναι απαραίτητο ο αρχικός καθαρισμός σε βάθος με ειδικά καθαριστικά που αφαιρούν τα υπολείμματα των υλικών τοποθέτησης (στόκος , τσιμέντο, κλπ). Δείτε περισσότερα εδώ.
Ναι υπάρχει αυτή η δυνατότητα με την χρήση εξειδικευμένων υλικών και εργαλείων τα οποία δουλεύουν με νερό και δεν δημιουργούν σκόνη. Δείτε περισσότερα εδώ.
Ναι υπάρχει τρόπος να «φρεσκαριστεί» το μαρμάρινο δάπεδο, χωρίς να τριφτεί από την αρχή. Έτσι η αποκατάσταση θα γίνει πολύ πιο γρήγορα και πιο οικονομικά. Δείτε περισσότερα εδώ.
Ναι υπάρχουν ειδικά υλικά που μπορούν να γεμίσουν τέτοιες τρύπες, στο χρώμα του μαρμάρου ή του μωσαϊκού. Στην συνέχεια το δάπεδο μπορεί να τριφτεί από την αρχή και να γυαλιστεί. Δείτε περισσότερα εδώ.
Τέτοιου είδους απορροφητικά δάπεδα είναι απολύτως απαραίτητα να προστατευθούν με αδιαβροχοπαντικά υγρά. Είτε θα περάσετε υδροαπωθητικό υγρό για την προστασία από υδατοδιαλυτούς λεκέδες, είτε θα περάσετε αδιαβροχοποίηση για προστασία από λεκέδες λαδιού ( ελαιόφοβος). Δείτε περισσότερα εδώ.
Ναι υπάρχου ειδικά καθαριστικά για χρώματα graffiti. Μετά τον καθαρισμό είναι απαραίτητο να γίνει αδιαβροχοποίηση για προστασία από spray graffiti. Δείτε περισσότερα εδώ και εδώ.
Ναι υπάρχει τεχνολογία που μπορεί να επιδιορθώσει άριστα ένα σπάσιμο ή μια ρωγμή σε μάρμαρο ή γρανίτη χωρίς να φαίνεται η διαφορά.
Για αρκετό διάστημα τον τελευταίο καιρό, τα προϊόντα νανοτεχνολογίας για την προστασία των επιφανειών έχουν κάνει μεγάλο ντόρο. Είναι όμως πραγματικά αποτελεσματικά ή είναι απλώς η τελευταία μόδα; Εδώ σας παραθέτουμε τέσσερις καλούς λόγους για να προτιμήσετε την "3DS Micrometrics Τεχνολογία" αντί για τη νανοτεχνολογία: Επαληθεύεται και επιβεβαιώνεται απο μακροχρόνια εμπειρία και γνώση του αντικειμένου. Χαμηλή περιβαλλοντική επίπτωση και ασφάλεια για τον τελικό χρήστη (σε αντίθεση με τους πιθανούς κινδύνους που συνδέονται με νανοσωματίδια που δεν έχουν ακόμη μελετηθεί επαρκώς) Χημική-φυσική διάρκεια και αντοχή Διαστάσεις και όγκος ανάλογες με τις διαστάσεις και τους πόρους του υλικού. Δείτε περισσότερα εδώ.